Behandlinger

Her kan du læse nærmere om de forskellige behandlinger, vi tilbyder

Om vores behandlinger

Vi sætter altid et særligt fokus på, at vores patienter får den bedst mulige behandling.

Det gælder både patientens almindelige og regelmæssige tandeftersyn, hvor vi rådgiver om den daglige tandpleje. Naturligvis også når vi udfører andre og mere omfattende former for tandbehandlinger.

Læs mere om nogle af de forskellige behandlingsmuligheder og ring endelig til os, hvis der skulle være uafklarede spørgsmål.

    

Få fuld kontrol over Karius og Baktus

Huller i tænderne er et problem, som de fleste kender til. Hullerne, der også kaldes caries opstår, når bakterier får lov at sidde på tænderne i længere tid uden at blive børstet væk. Da formerer de sig hurtigt, og bakterielaget bliver tykkere og tykkere.

Bakterier på tænderne ses som en gullig eller hvidlig belægning, der også kaldes plak. Når man spiser eller drikker noget, der indeholder sukker, omdanner bakterierne i tandens plak sukkeret til syre. Det er den syre, der kan opløse og ødelægge tandvævet og dermed skabe hullerne.

Huller kan opstå overalt på tænderne, men kommer hyppigst de steder, hvor det er svært at komme til med tandbørsten og holde rent. Det vil sige mellem tænderne og på kindtændernes tyggeflader.

Et hul behøver ikke at være en fordybning eller et brud på tanden. Ofte foregår syrens opløsning af tanden i det skjulte under en tilsyneladende hel overflade. Sådan et hul kan kun opdages på et røntgenbillede. Det er derfor, vi anbefaler, at der regelmæssigt tages røntgenbilleder.

En forstærkning af porcelæn til defekte og slidte tænder

Når en tand er blevet defekt og meget slidt, og den ikke længere kan repareres med en fyldning, kan det være nødvendigt at få lavet en krone.

    

Det er en forstærkning, der dækker hele den naturlige og defekte tandkrone. Kronen sættes oven på resterne af den naturlige tand. Kronen udføres som regel i porcelæn. Med en ordentlig mundhygiejne kan kroner som regel holde i rigtig mange år.

 En fast erstatning af mistede tænder

Når en tand mistes, kan det være nødvendigt at få den erstattet med en bro.

Broen hænger som regel på de naturlige tænder, der derved fungerer som en form for støtte.

Med en ordentlig mundhygiejne kan broer som regel holde i rigtig mange år.

Infraktioner i dentinen – revne i tand

Revner i tandbenet må ikke forveksles med de revner i emaljen, som man kan se på tændernes overflade. Emaljerevner skal man dog ikke være så bekymret for, da de findes i næsten alle tænder og oftest er helt uden betydning.

Nogle tænder med revner mærker man slet ikke. Når en tand med revne begynder at gøre ondt, kan du mærke en let smerte, når tænderne tygger sammen på noget hårdt eller sejt. For eksempel en kerne i et brød eller en karamel. Tanden kan også gøre ondt, når du får noget koldt eller varmt på den.

Der kan gå uger eller måneder mellem, du oplever smerten, fordi du uvilkårligt vil tygge ”udenom” den dårlige tand. Det vil derfor også ofte være svært for dig at udpege, hvilken tand det drejer sig om.

Visdomstænderne er et fortidslevn, der tager plads i tandsættet – og til tider kan være frygtelig generende

Mange kommer aldrig til at lægge mærke til deres visdomstænder. Men når man i 20 års alderen, er det en god idé at få taget røntgenbilleder for at konstatere, om visdomstænderne på sigt kommer til at udgøre et problem.

Det er meget individuelt, om visdomstænderne vil skabe problemer, og derfor er det også meget vigtigt, at tandlægen løbende holde øje med visdomstænderne. Således kan man allerede tage eventuelle problemer i opløbet.

Paradentose kan ramme alle – uanset alder

Paradentose betyder betændelse i tandens støttevæv. Den kan ramme alle uanset alder og komme pludseligt.

Paradentose kan opstå, hvis der har været tandkødsbetændelse gennem længere tid. Betændelsen vil brede sig ned langs tanden, så knoglen og rodfibre bliver angrebet af betændelsen og bliver nedbrudt langsomt. Derved mister tænderne deres fæste i knoglen og bliver løse.

Når vi behandler paradentose, skelner vi mellem almindelig og udvidet behandling. Hensigten er at stoppe sygdommen og dermed reducere tandkødslommerne, så det er muligt at holde tænder og tandkød rent.

En udvidet behandling er nødvendig, hvis der er tale om fremskreden paradentose. Ved denne behandling bliver tandsten og bakteriebelægninger på tænder og rodoverflader i de fordybede lommer fjernet. Desuden giver vi en grundig instruktion i de mest optimale metoder til at opnå en god mundhygiejne.

Hvis paradentose bliver opdaget i tide, er der god chance for, at den kan behandles. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at sygdommen hele tiden bliver holdt under kontrol. Allervigtigst til dette er, at man hver eneste dag sørger for at opretholde en god mundhygiejne.

En kunstig rod af metal der erstatter manglende tænder

Når man mister en eller flere tænder, får de fleste et helt naturligt ønske om at disse skal erstattes med kunstige tænder – eller implantater, som de også kaldes.

I dag er det heldigvis ikke noget problem at få implantater, da der findes både gode og veldokumenterede metoder til dette.

      

Hvis du har spørgsmål om implantater, er du naturligvis velkommen til at tage kontakt til os, og så vil vi være behjælpelig med råd og vejledning om den eventuelle behandling.